Ljubav iz Srebrenice, pravoslavka i musliman dobili su sina!

Ni Anđelina ne može da ih razdvoji! Iz prvog mešovitog braka u Srebrenici posle rata, pre devet dana rodio se dečak – Jusuf. Otac mu je Almir Salihović, musliman, a majka Dušica, Srpkinja. Upoznali su se prošle godine, venčali i probili led…
Nedavno smo od austrijske humanitarne organizacije dobili kuću i tri koze. Radost nam je kompletna – kaže Almir, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dušica, koja je u Srebrenicu došla iz okoline Tuzle, kaže da su, posle svega što se dešavalo u Srebrenici u ratu, ona i Almir dokaz da su suživot i ljubav između Srba i muslimana mogući.
– Političari bi trebalo da se ugledaju na nas – mi smo dokaz da Srbi i muslimani mogu da žive zajedno, i brak da sklapaju, i decu da rađaju. Roditelji su se ozbiljno protivili ovom braku, ali sada im je sve postalo normalno. Imamo srećan brak, hvala Bogu. Lepo se slažemo, živimo lepo, eto, sad imamo bebu – priča Dušica.
Almir dodaje da ljubav može da prevlada i najveće barijere:
– Nas se dvoje se stvarno dobro slažemo. I u braku smo se dobro snašli. Može se.
Međutim, pošto Salihovići žive na rubu siromaštva, austrijska organizacija „Seljaci“ malo im je pomogla, tek da prežive.
– Nadam se i nekom stalnom poslu kako bih obezbedio egzistenciju za svoju porodicu – poručuje Almir.
Slave se i Božić i Ramazan

U domu Salihovića sada se slave svi verski praznici – i Dušičini i Almirovi.
– Kao i dosad, poštujem njegovo, on poštuje moje. Ljudi se dele na dobre i loše, a ne po nacionalnosti – kaže Dušica.
Almir dodaje da u kući vlada uzajamno razumevanje kad je reč o stvarima koje na ovim prostorima inače razdvajaju ljude.
– Što se tiče praznika i vere, mi svoje poštujemo, ne gledamo čije je šta, nego kad dođe šta – slavimo. Političari vode svoju politiku i narod zavađaju. Treba i oni da kažu da se narod spoji – što je bilo, bilo je, a sad da se ide ka budućnosti – kaže Almir.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *